Hoppa till innehåll

Köp och leveransvillkor

Dessa är de köpvillkor som gäller på Duschdraperiet.se. Vänligen läs igenom dessa noggrant innan du lägger en beställning, och fråga oss gärna om någonting känns oklart.

Genom att lägga en beställning på Duschdraperiet.se så medger du att du är minst 18 år gammal (eller har målsmans tillåtelse att handla), samt godkänner dessa villkor. Avvikelse från villkoren är giltiga endast om båda parter har signerat särskilt avtal som reglerar detta.

Våra villkor i korthet

  • Vi skickar alla beställningar fortast möjligt, fråga oss om du undrar över exakt leveransdatum.
  • Kontakta vår kundtjänst innan du skickar varor i retur. Du kan ångra köpet upp till 30 dagar efter leveransdatumet.
  • Returer måste vara i oanvänt skick och eventuell plombering skall vara obruten.
  • Har du fått en skadad eller annars felaktig vara? Kontakta oss så löser vi det så fort som möjligt.

Leveransvillkor

Vi skickar alla beställningar inom maximalt 5 arbetsdagar, men normalt sett mycket oftare än så. Beställningar skickas som 1:a klass post eller paket, vilket innebär att din beställning anländer inom max 6 arbetsdagar. Enstaka avvikelser från detta kan förekomma, exempelvis vid högtider. Vid frågor om leveransdatum för en specifik beställning vänligen kontakta oss så får du ett uppskattat datum.

När leveransen når dig är det dags för dig att kontrollera att inga varor saknas eller är skadade. Om detta skulle vara fallet så bör du omedelbart höra av dig till oss och förklara vad som är fel.

Returer

Din rätt göra ett återköp är en självklarhet för oss, och vi hjälper dig gärna. Vänligen kontakta kundtjänst innan du skickar varor i retur, så ger vi instruktioner för detta. Specificera vilka varor som du vill skicka tillbaka och gärna vad som är orsaken.

Du kan utnyttja din ångerrätt och skicka varor i retur senast 30 dagar efter att de levererats till dig. Varorna måste vara i oanvänt och återförsäljbart skick och eventuell plombering skall vara obruten. Eventuell kostnad för returfrakten bekostas av kunden. Vänligen märk returen med ditt namn eller ordernummer, annars vet vi inte vilken order som skall återbetalas.

Vi kommer att återbetala dig när vi har mottagit varorna samt kontrollerat att allt överensstämmer med våra villkor. Vi kommer att kontakta dig när detta skett. Notera att du kan bli skyldig att ersätta oss för värdeminskning om produkten är använd eller om förpackningen är slängd eller trasig.

Reklamation eller saknad leverans

Om en produkt saknas eller är skadad när den levereras till dig, vänligen kontakta oss så vi kan lösa detta på det sätt du önskar, tex återbetalning eller byte mot annat exemplar. Denna anmälan måste dock ske inom skälig tid.

Ej uthämtade paket

Paket som är tillräckligt små kommer att levereras direkt till din brevlåda, övriga måste hämtas upp hos ett postombud. Duschdraperiet.se förbehåller sig rätten att i vissa fall ta ut en avgift för paket som inte hämtats ut hos ombudet inom angiven tid, och som därför skickas tillbaka. Detta är dock väldigt ovanligt – dels levererar vi oftast direkt till din dörr, och annars så har du som kund alltid minst två veckor på dig att hämta ut paketet.

Hantering av personuppgifter

Vi sprider aldrig dina personuppgifter till tredje part, men kan använda dem för leveransavisering, kundtjänstärenden samt att distribuera erbjudanden oc kampanjer relaterat till vår egen butik eller någon av de butiker som ingår i vårt nätverk. Självklart har du som kund har alltid rätt att avböja dig sådana utskick och begära borttagning ur vårt adressregister om du så önskar. Genom att lägga en beställning så intygar du att dina angivna personuppgifter är korrekta. 

Betalning

Eventuell fraktkostnad eller betalningsavgifter läggs på priset innan betalning i kassan. Duschdraperiet.se reserverar sig dock för fel i prissättningen, felaktiga erbjudanden eller liknande. Om du är under 18 års ålder så måste du ha målsmans tillåtelse att handla hos oss. Eventuell fraktkostnad är en serviceavgift som ej återfås vid retur, om inga särskilda skäl föreligger.

Alla transaktioner som genomförs på denna webbshop hanteras av tredjeparts-gateways för att garantera din säkerhet. Ingen kortinformation lagras hos Duschdraperiet.se och all känslig information hanteras över SSL-kryptering. För mer information se villkor och policys för betalningsleverantören eftersom denna är ansvarig för säkerheten kring din transaktion och kortinformation.

Skatter

Duschdraperiet.se följer svensk skattelagstiftning och innehar svensk f-skattesedel, och vår försäljning är momsbelagd. Beställer du till ett land utanför Sverige så kan ytterligare beskattning komma att ske av en tullmyndiget och liknande beroende på vilket land/region som varorna levereras till, denna eventuella kostnad står kunden för. 

Cookies

Duschdraperiet.se använder sig av kakor (cookies). Enligt lagen om elektronisk kommunikation ska alla som besöker en webbplats med kakor få tillgång till information om att webbplatsen innehåller kakor och ändamålet med användningen av kakor.

En kaka är en liten textfil som kan sparas på sin dator. Kakor används på många webbplatser för att ge en besökare tillgång till olika funktioner. Denna webbplats använder sig av kakor i statistik- och supportsyfte. Inga personuppgifter eller annars känsliga uppgifter lagras i dessa kakor.

Force Majeure

Händelser utanför butikens kontroll som ej skäligen kunnat förutses, skall hänföras till force majeure, vilket innebär att Duschdraperiet.se befrias från sina förpliktelser att fullgöra ingångna avtal. Exempel på sådana händelser är krig, naturkatastrofer, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighetsbeslut eller lagändringar, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter och liknande.

Ytterligare Information

Duschdraperiet.se förbehåller sig rätten till ändring av all information, inklusive men ej begränsat till dessa villkor, priser, produktspecifikationer och produkterbjudanden, utan föregående avisering. Vid eventuell slutförsäljning till uppgivet pris eller p.g.a. att ett försäljningsobjekt utgått, har Duschdraperiet.se rätt att häva köpet och återbetala eventuella inbetalda belopp på bästa sätt. Duschdraperiet.se skall också meddela kunden om ersättande eller likvärdigt försäljningsobjekt finns tillgängligt.

Har du frågor om dessa villkor så är du varmt välkommen att kontakta oss!