Hoppa till innehåll

Dags att renovera badrummet?

En badrumsrenovering är ett stort arbete, och det gäller att ha koll på både regler och risker. Här får du tips och råd kring ditt badrumsprojekt!

Om du bor i en bostadsrätt eller villa har du normalt sett rätt att renovera ditt hem på det sätt som du vill – inklusive om du skulle vilja göra om ditt badrum. Däremot är det många som drar sig för att ta sig an ett badrumsprojekt helt på egen hand, dels för att det innebär ganska avancerade arbetsmoment och dels för att det finns en del särskilda regler för just badrum och andra så kallade våtutrymmen.

Alla typer av monteringar och installationer i ett våtrum kräver att det görs med
noggrannhet och vetskap om vilka risker som finns. Kan det exempelvis uppstå en
vattenläcka? Och är allt allting monterat på ett vis som gör att inte fukt kan komma in i olika elektriska installationer? Om du vara säker på att saker görs på ett hantverkarmässigt sätt kan det vara en bra idé att anlita en hantverkare som har just våtrumskompetens.

Det finns flera fördelar med att välja att ta hjälp av en licenserad våtrumsexpert. För det
första får du hjälp att se till att själva arbetet utförs på ett korrekt sätt. Om du skulle göra arbetet själv finns det också risk att du inte får skadeersättning via ditt försäkringsbolag om det exempelvis skulle uppstå en vattenläcka. Många försäkringsbolag förbehåller sig nämligen rätten att inte betala ut ersättning om inte arbete i våtrum är utfört av fackmän.

Ett tips kan vara att fundera över alla delar och moment i badrumsrenoveringen. Kanske finns det enklare monterings- och inredningsarbete som du kan göra själv, medan det kan vara en god idé att anlita en hantverkare till mer riskfyllda och avancerade installationer? En bra planering inför ett renoveringsprojekt är a och o för att det ska flyta på smidigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *